dirigent

Enrique López-Cortón (La Coruña, Spanje 1969) heeft in Nederland een reputatie gevestigd als specialist in Renaissance muziek. Daarnaast dirigeert hij belangrijke koor- en orkestwerken, van 18e eeuwse klassiekers als Bach’s Johannes Passion en Mozart´s Requiem, tot Elgar’s The Music Makers en Takemitsu’s My way of life.

Hij begon zijn muzikale opleiding in La Coruña toen hij 7 jaar oud was. Na het behalen van zijn diploma pianoleraar gehaald, verhuisde hij naar Barcelona om te studeren bij Assumta Coma en David Padrós, waarna hij het diploma piano behaalde aan het Conservatorio de Barcelona (Barcelona). In Barcelona studeerde hij ook koordirectie bij Manuel Cabero en Mireia Barrera. In 1999 sudderde hij in Nederland met een scholarship bij Jos Vermunt en Jos van Veldhoven (Conservatorium van Amsterdam) en later orkestdirectie bij Jurjen Hempel en zang bij Xenia Meijer en Claron McFadden. In Tilburg was hij voor twee jaar student van dr. Rebecca Stewart in haar programma Vroege Polyphonie en Gregoriaanse Zang.

Enrique López-Cortón is grondlegger en dirigent van Capella Sancta Maria, een professioneel zang ensemble gespecialiseerd in Spaanse renaissance polyfonie. Hij is ook dirigent van Estrivo (Utrecht), het Rotterdams Vocaal Ensemble en de Amsterdamse Bachvereniging. Als freelance zanger heeft hij opgetreden met Cantatrix (Leeuwarden), Bachkoor Holland (Naarden) en Studium Chorale (Maastricht).