dirigent

Enrique López-Cortón (1969, La Coruña, Spanje) begon zijn muzikale opleiding toen hij 7 jaar oud was. Nadat hij zijn diploma pianoleraar gehaald had, verhuisde hij naar Barcelona waar hij het diploma piano behaalde aan het Conservatorio de Barcelona (Barcelona).

In Barcelona begon hij ook met zanglessen en koordirectie. Nadat hij het diploma piano behaald had (BA), kreeg hij een beurs van de gemeente La Coruña, waarmee hij een postdoctorale cursus koordirectie volgde aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam bij Jos Vermunt. Later studeerde hij bij dr. Rebecca Stewart aan de Schola Cantorum Brabantiae in Tilburg. De laatste jaren had hij zanglessen van Xenia Meijer en, meer recent, van Paula de Wit.

Op het gebied van het gregoriaans heeft Enrique zijn sporen verdiend bij de Schola Pinensis in Barcelona onder leiding van Jordi Sacasses, en de Schola Cantorum Amsterdam onder de leiding van Eugeen d’Abelardo. Enrique López-Cortón is grondlegger en dirigent van Capella Sancta Maria, een professioneel zangensemble gespecialiseerd in Spaanse renaissance polyfonie. Hij is ook dirigent van het Groot Concertkoor Amsterdam.